Politica de retur

7. Dreptul de Retragere

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.

Vă informăm că beneficiați de o perioadă de 14 zile pentru a vă retrage din contract, fără a fi nevoit să va justificați decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la Art. 13 alin. (3) și la Art. 14 din OUG nr.34/20014:

costurile suplimentare în cazul în care ați ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de PETRU BOZEȘAN.
costurile directe legate de returnarea produselor
sunteți responsabil și în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și functionării produselor

Înainte de expirarea perioadei de retragere, trebuie să ne informați în formă scrisă cu privire la decizia dvs. de retragere din contract.

În acest scop, puteți folosi varianta de a face orice altă declarație neechivocă în care să va exprimați decizia de retragere din contract și pe care să ne-o trimiteți prin scrisoare, fax sau e-mail

Opțiunea dvs. scrisă o veți trimite către: SC FITINCLUJ SRL Str. Sptimiu Albini, nr. 133, sc. 2, et. P, ap. 23 Cluj Napoca.

ATENȚIE: comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere trebuie transmisă de dvs. înaintea expirării perioadei de 14 zile calendaristice calculate de la data primirii produselor.

Vă atragem atenția că, potrivit legii, sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere în conformitate cu dispozițiile de mai sus revine.

În cazul utilizării dreptului de retragere, sunteți obligat să returnați produsele sau să le înmânați nouă sau unei persoane autorizate de noi să recepționeze produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ați comunicat

Termenul este respectat dacă produsele sunt returnate înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

În cazul exercitării dreptului de retragere, vă vom rambursa (folosind aceeași modalitate de plată că și cea folosită de dvs. pentru tranzacția inițială) toate sumele pe care le-am primit drept plată din partea dvs, fără întârziere nejustificată și nu mai târziu de 14 zile de la data la care ne-ați informat de decizia de retragere din contract.

Va informăm că avem dreptul de a amâna rambursarea până la data recepționării produselor care au făcut obiectul vânzării. Excepțiile de la dreptul de retragere sunt exemplificate în capitolul următor.

8. Retur

Produsele trebuie returnate în aceeași stare în care au fost livrate (în ambalajul original cu toate accesoriile, documentația complete, cu etichetele intacte).

NU vor fi acceptate ca și retur:

Produsele care nu mai au ambalajul original complet în care au fost livrate
Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori etichetă de retur sunt deteriorate sau lipsesc
Produse alimentare
Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igiena și care au fost desigilate de consumator (de ex, îmbrăcăminte, încălțăminte, Produsele din categoriile Electrocasnice mari & Incorporabile , Produse de îngrijire personală, Cosmetice, Parfumuri; Produse pentru igiena intimă și igiena dentară ;Produse din categoria Jucării, Copii & Bebe, petshop)
Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

NOTĂ: Dacă se constată că nu sunt îndeplinite condițiile menționate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitată, iar coletul va fi retrimis către cumpărător acesta urmând să suporte și costurile de retrimitere.

În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzură, purtare, utilizare, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii ori documentație lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea acestuia, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse

Cumpărătorul este obligat să notifice intenția de a returna prin înregistrarea unei cereri de retur/exercitarea dreptului de retragere în contul de client.