In ultimii 5 ani am plecat de la premisa ca toate persoanele pe care le întâlnesc stiu ceva ce eu nu stiu.

Am decis sa simulez un joc. Sa plec de la premisa ca toţi oamenii care-mi ies in cale sunt maeştrii zen adică toţi sunt un fel de Jedi si eu sunt un padawan.

Pana la urma, nu am cum sa plec dintr-o conversaţie mai inteligent daca ma aud doar pe mine. Si ghici ce, am doua urechi si o gură, e de bun simt sa ascult de doua ori mai mult decât vorbesc.

(Bine, aproape toată lumea este un Maestru Zen/Jedi let’s not fuck around, sunt si oameni care nu sunt conştienţi de propria ignoranta (& that’s ok)

Rezultatul… well, am invatat câteva concepte de la acesti “maestrii Zen/Jedi/Mr. Miagy” pe care am sa le las mai in jos, concepte pe care nu le-am găsit echivalentul in limba romană.

 

Probabil că unii dintre aceşti maeştrii Zen citesc acum blog-ul şi zâmbesc. Ţin să le mulţumesc că-mi sunt alături cu  înţelepciunea lor. N-am timp sa fac toate greselile asa ca prefer sa invat din ale lor (ce, credeai ca maestrii nu fac greseli?!:)))

.

Probabil te întrebi daca m-au ajutat conceptele de mai jos cu ceva practic/pragmatic?

Asta e secret (Wink!)

Uite si conceptele (au hiperlink):

 

Ikigai– concept japonz

 

Sisu-concept finlandez

 

Niksen-concept olandez

 

BDSM– prefate ca n-ai vazut asta

 

Ţin sa mentionez ca orice punere in aplicare in lumea interioara (si apoi exterioara) a conceptelor de mai sus sunt pe proprie raspundere.

Daca ati devenit mai disciplinati, mai “resilient”, mai recunoscatori sau poate cumpatati cu usoară tenta de intelepciune si cu un strop de kink, well…  e strict treaba voastra 😊) (Wink!)

Facebook Comments