Ca si sportiv care practica culturism de 17 ani sunt foarte frecvent intrebat daca consum sau nu steroizi anabolizanti. In randurile ce urmeaza o sa argumentez decizia mea de a nu consuma astfel de substante.

 

.

 

1)Este mai sanatos fara:

Consumul  de steroizi anabolizanti este asociat cu boli cardiovasculare, ale ficatului, tumori, hipogonadism si lista nu se opreste aici. Lista completa a afectiunilor asociate cu consumul de steroizi, o puteti vedea aici (lista este din declaratia stintiifica oficiala a Societatii Mondiale de Endocrinologie).

Multumesc dar nu multumesc. 

Si asta nu e tot.

Schimbarile la nivel psihologic (studies say) care pot aparea la indivizii care  consuma orice substanta din „umbrela” steroiziilor anabolizanti sunt:

1.încredere în sine exagerată;

2.comportament nesăbuit;

3. agresivitate și simptome psihotice;

4. depresie.

 

Mi se pare ca-mi „bate lantul” suficient si fara  si sincer  tin la sanatatea mea…asta e si motivul principal pentru care m-am si apucat de sport.

 

2) Progresezi din cauza cunostintelor sau steroiziilor anabolizanti?

E placut sa culegi roadele muncii tale dar pentru asta trebuie sa stii care e aportul tau in „munca” respectiva si care e aportul extern.

Ca si om rational vreau sa stiu adevarul despre cum pot sa ating potentialul maxim de masa musculara fara substante anabolizante.

Un studiu de caz pe un culturist de elita internationala care si-a  autoadministrat testosteron timp de 1 an(cu o pauza de 4 saptamani in mijlocul anului)a dus la un rezultat suprinzator avand in vedere nivelul avansat la care era.

Culturistul a reusit sa obtina 7 kg de masa musculara a.k.a FAT FREE MASS (de la 83kg la 90kg).

 

Alt studiu pe o perioada de 10 saptamani, a impartit 43 de barbati in 4 grupuri dupa cum urmeaza:

-placebo, fara atrenament

-placebo + antrenament

-600mg/saptamana testosteron fara antrenament

-600mg/saptamana testosteron cu antrenament

 

Rezultatele le vedeti in poza de mai jos:

 

Chiar daca sunt un fan al culturismului „mainstream”, prefer  estetica si simetria culturismului din era de aur, Zane, Franco, Arnold, Oliva si my fav Danny Padilla, care chiar daca au recunosctu ca au consumat steroizi anabolizanti, au un fizic care se poate obtine si pe cale naturala daca ai un genetic bun si te te documentezi foarte bine in legatura cu antrenamentul si nutritia.

3) E mai simplu sa nu:

Necesita multa energie consumata (atat ca si timp si bani) sa cauti o sursa sigura (steroizi de pe piata neagra sunt contrafacuti si foarte riscanti, crezand ca iei o substanta si defapt e alta care evident se dozeaza altfel), si dupa trebuie administrata de catre o persoana de specialitate(doctor in medicina, asistenta medicala).

Prefer sa simplific lucrurile si sa-mi canalizez toata energia asupra: ANTRENAMENTULUI, NUTRITIEI SI RECUPERARII.

 

On the side note: Am participat la concursuri de culturism natural dar si la concursuri unde sportivii consumau substante doar sa vad daca pot tine pasul  ca si atlet natural(evident ca am fost naiv:)).

. *Am prieteni foarte dragi care au ales sa consume steroizi anabolizanti, pana la urma este o decizie etica si legala care ramane la latitudinea fiecarui individ capabil sa-si ia propriile decizii.

Nu trebuie condamnati/stigmatizati cu o singura exceptie si anume atleti/culturisti care consuma steroizi si  participa  la federatii care promoveaza culturismul natural.

Spor la antrenament! Big up!

 

 

Facebook Comments