Subiectul de azi este despre autodisciplina si  de ce este necesara pentru a ne bucura ne ceea ce ne dorim si de ce trebuie sa facem prima data lucruriile pe care suntem nevoiti sa le facem chiar daca nu ne place neaparat sa le facem.

 

Jocko Willink este fost Navy Seal si este decorat  cu Steaua de argint si bronz in razboiul din Irak. Este autorul a doua carti: Extreme Ownership si Discipline Equals Freedom

Jocko are un citat care  mi-a ramas in cap ca si o mantra personala si anume:

“Autodisciplina este ca si cel mai bun prieten al tau, o sa aiba grija de tine cum nimeni si nimic nu poate sa aiba.” 

 

Dupa ce am citit citatul de mai sus m-am interesat cum pot sa implementez un obicei pe care daca il fac in mod repetat sa ma faca un om mai bun si mai disciplinat.

Doua exemple de altfel de obiceiuri sunt cititul,antrenamentul de forta sau mancatul sanatos

Autodisciplina necesita implementarea unor obiceiuri.

Studiile arata ca pentru ca un obicei sa devina automatism (asemenea spalatului pe dinti)  si sa nu mai ne ocupe spatiu mental este nevoie de aproximativ 66 de zile (hai sa luam 70 de zile sa fie rotund). 

 

O sa inchei cu inca un citat de a ui Jocko care sigur o sa te ajute sa ti se aprinde un beculet deasupra capului (exact ca in desenele animante cu Tom si Jerry”

 

“Dacă vrei libertate, atunci trebuie să ai disciplină … cu cât ai mai multă disciplină în viața ta, cu atât vei putea să faci ceea ce vrei.”

Facebook Comments